Son Dakika:

Ankara Büyükşehir otizmde farkındalık ortaya çıktırdu

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ankara Büyükşehir otizmde farkındalık ortaya çıktırdu

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla “Otizm Bir Eksiklik Değil Farkındalıktır” diyerek anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla “Otizm Bir Eksiklik Değil Farkındalıktır” diyerek anlamlı bir tesirnliğe imza attı. Bu amaçla; otizmli çocuklar, aileleri ile birlikte 30 Ağustos Zafer Parkı’nda gerçekleşen oryantiring tesirnliğinde bir araya geldi. Çocuklar, oryantiring sporuna özel olarak hazırlanmış harita yardımı ile park içinde belirlenen kontrol noktalarını sırayla ve kısa sürede bulmaya çalışarak zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirme şansı buldu.

ANKARA – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kapsayıcı, insan odaklı tesirnliklerini titizlikle sürdürüyor.

Gelişmenin Boyutları

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla; Gençlik ve Spor Hizmetleri, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Oryantiring Federasyonu iş birliğinde otizmli çocuklar ve aileleri için 30 Ağustos Zafer Parkı’nda farkındalık tesirnliği düzenledi. Düzenlenen oryanting tesirnliği ile çocuklar hem becerilerini geliştirdi hem de sosyalleşti.

İlgili Tarafların Görüşleri

“OTİZM BİR EKSİKLİK DEĞİL, FARKINDALIKTIR”.

Gelişmenin Kamuoyuna Yansımaları

Otizm genel anlamda; sosyal beceriler, tekrarlanan davranışlar, konuşma ve sözel olmayan iletişimle ilgili zorlukları ifade eden bir farklılık olarak tanımlanıyor. ABB, otizmin bir eksiklik olmadığını vurgulayarak; otizmli çocukların ve ailelerinin yan yana gelmesini sağlayan bir tesirnliğe imza attı. Oryantiring sporu olarak adlandırılan bu eğitimde; çocuklar, kendileri için hazırlanmış özel harita yardımıyla park içinde belirlenen noktaları sırayla ve kısa sürede bulmaya çalışarak zihinsel ve fiziksel olarak pratik yapma imkânı buldu.

ABB Spor Eğitim Şefi İlknur Demirciçeşmesi, tesirnlikte çocuklarla yan yana olmaktan mutlu gerçekleştiklarını belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak; Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel çocuklarımız ile birlikte aileleriyle beraber doğayla iç içe keyifli bir atmosferde, keyifli bir deneyim sunmak üzere burada tostratejimış bulunuyoruz, otizm bir eksiklik değil; farkındalıktır. Bu farkındalığı spora da sporun iyileştirici gücüne de burada yansıtmış bulunuyoruz” söyledi.

Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

Benzer Haberler
Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Canlı Yayında
Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Canlı Yayında
Özgür Özel, Bursa’da tutuklu bulunan Bozbey’i bir araya geldi
Özgür Özel, Bursa’da tutuklu bulunan Bozbey’i bir araya geldi
İYİ Parti Bursa’dan ekonomiye ‘Özel’ eleştiri
İYİ Parti Bursa’dan ekonomiye ‘Özel’ eleştiri
Bursa Nilüfer’de geleceğin başkanları idarede
Bursa Nilüfer’de geleceğin başkanları idarede
Mersin’de sosyal katkı ağı büyüyor
Mersin’de sosyal katkı ağı büyüyor
Kayseri Kocasinan Belediyesi çocuklara emanet!
Kayseri Kocasinan Belediyesi çocuklara emanet!
Afyonspor Taraftar Platformu
Afyonsporluyuz

afyonsporluyuz.com, Afyonkarahisar sporunun nabzını tutan, özellikle Afyonspor ile ilgili en güncel haberleri, maç sonuçlarını, puan durumlarını, transfer gelişmelerini ve özel analizleri okuyucularına sunan spor haber sitesidir. Afyonspor başta olmak üzere yerel ve ulusal spor dünyasındaki tüm gelişmeleri tarafsız, hızlı ve doğru şekilde takip edebilirsiniz.

2018 © Tüm hakları saklıdır. Afyonsporluyuz - Taraftar Platformu