Son Dakika:

Başkan Er: Malatya yeniden “Doğu’nun Paris’i” olacak

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Başkan Er: Malatya yeniden “Doğu’nun Paris’i” olacak

Kamuoyunu yakından ilgilendiren bu haberde, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti toplantısında yaptığı konuşmada deprem sonrası kentin yeniden ayağa kalktığını belirterek, “Geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti doruksında yaptığı konuşmada deprem akabindesı kentin yeniden ayağa kalktığını belirterek, “Geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz” dedi.

Gelişmenin Boyutları

MALATYA – Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Doruksı’na iştirak etti. Dorukda konuşan Başkan Er, belediyecilik anlayışlarını Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 ruhuna dayandırdıklarını belirterek, “Biz hizmet, eser ve gönül belediyeciliği yapıyoruz” söyledi.

Son Durum ve Beklentiler

Malatya’nın 2023 Kahramanmaraş depremleri akabindesı büyük bir yıkım yaşadığını hatırlatan Er, devletin tüm kurumlarıyla birlikte yürütülen araştırmalar sayesinde kentin hızla toparlandığını ifade etti. “Yalnızca yaraları sarmıyoruz, geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz. Malatya yeniden ‘Doğu’nun Paris’i’ olarak anılacak” diye açıkladı. Şehircilik vizyonuna vurgu yapan Er, ulaşım ve altyapı projeleri hakkında da bilgi verdi. Fuzuli ve İnönü caddelerinde genişletme çalışmalarının sürdüğünü belirten Er, hafif raylı sistem projesi için de onay sürecinin sürdürdüğini açıkladı. Bunun yanı sıra yeni yollar, viyadük projeleri ve alternatif ulaşım akslarıyla trafik problemunun çözüleceğini dile getirdi.

Su altyapısına yönelik belirleyici sermayelar yaptıklarını dile getiren Er, Fırat Havzası’ndan kente alternatif içme suyu getirileceğini ve arıtma tesislerinin güçlendirildiğini elde etti. Yeşil alan projelerine de değinen Başkan Er, 800 bin metrekarelik alanda millet bahçesi yapılacağını, gençlik ve spor sermayeları kapsamında ise kent genelinde yeni merkezler kurulacağını açıkladı. Konuşmasının sonunda Malatyalılara seslenen Başkan Er, “Malatya emin ellerde. Bu şehrin bir kuruşunu dahi heba etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konunun nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

Benzer Haberler
Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Canlı Yayında
Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Canlı Yayında
Özgür Özel, Bursa’da tutuklu bulunan Bozbey’i bir araya geldi
Özgür Özel, Bursa’da tutuklu bulunan Bozbey’i bir araya geldi
İYİ Parti Bursa’dan ekonomiye ‘Özel’ eleştiri
İYİ Parti Bursa’dan ekonomiye ‘Özel’ eleştiri
Bursa Nilüfer’de geleceğin başkanları idarede
Bursa Nilüfer’de geleceğin başkanları idarede
Mersin’de sosyal katkı ağı büyüyor
Mersin’de sosyal katkı ağı büyüyor
Kayseri Kocasinan Belediyesi çocuklara emanet!
Kayseri Kocasinan Belediyesi çocuklara emanet!
Afyonspor Taraftar Platformu
Afyonsporluyuz

afyonsporluyuz.com, Afyonkarahisar sporunun nabzını tutan, özellikle Afyonspor ile ilgili en güncel haberleri, maç sonuçlarını, puan durumlarını, transfer gelişmelerini ve özel analizleri okuyucularına sunan spor haber sitesidir. Afyonspor başta olmak üzere yerel ve ulusal spor dünyasındaki tüm gelişmeleri tarafsız, hızlı ve doğru şekilde takip edebilirsiniz.

2018 © Tüm hakları saklıdır. Afyonsporluyuz - Taraftar Platformu