Son Dakika:

Antalya Demre’de Hal Alanünün Geleceği Masaya Yatırıldı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Antalya Demre’de Hal Alanünün Geleceği Masaya Yatırıldı

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Antalya Demre’de Hal Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı.

Antalya Demre’de Hal Alanünün Geleceği Masaya Yatırıldı.

Bilinmesi Gereken Detaylar

Antalya’nın Demre ilçesi, Türkiye’nin hal alanünün geleceğini şekillendirecek belirleyici bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Türkiye Halciler Federasyonu (TÜRKHAL) Idare Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar, Antalya Toptancı Hal Derneği Başkanı Nevzat Akcan, İstanbul Hal Dernek Başkan Yardımcısı, İzmir Hal Dernek Başkan Yardımcısı, Finike Hal Derneği Başkanı, Alanya Hal Derneği Başkanı, Fethiye Hal Derneği Başkanı ve Demre Hal Derneği Başkanı, Demre Belediyesi’ni bir araya geldi.

İlgili Tarafların Görüşleri

Üreticinin Sesi Doğrudan Bakanlık Masasında
Ziyarette, alanün konuindeki en hayati konu olan yeni hal yasası tasarısı masaya yatırıldı. Üreticilerin ve hal işletmecilerinin halihazırdaki problemları, beklentileri ve talepleri doğrudan bakanlık yişlevselsine iletilirken, Akdeniz bölgesindeki hal dernekleri arasında güçlü bir bölgesel iş birliği ağının kurulmasının yolları tartışıldı. Demre, tarımsal üretim ve ticaret merkezi olması nedeniyle bu müzakerelere politikak bir zemin sağladı.

Merak Edilen Soruların Yanıtları

Alanün Arka Stratejiı ve Rakamlarla Türkiye’de Halcilik
Hal sektörü, Türkiye’de taze meyve-sebze dağıtımının ve perakende ticaretinin bel kemiğini ortaya çıktıruyor. Ticaret Bakanlığı’nın Hal Kayıt Sistemi, alande şeffaflığı ve kayıt dışılığın önlenmesini amaçliyor. Antalya ve Batı Akdeniz Bölgesi, bilhassa sera üretimi ve turizme yönelik taze ürün tedariki ile Türkiye’nin ihracatında belirleyici bir paya sahip. 2025 yılı Aralık ayı verilerine göre Antalya, 273 milyon dolarlık ihracatıyla bölgenin önderi konumunda.

Demre Belediyesi, gerçekleşen ziyaretin ardından yaptığı duyuruda, “Nazik ziyaretleri ve değerli katkıları için Türkiye Halciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanımız Yüksel Tavşan’a, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürümüz Adem Başar’a ve tüm hal dernek başkanlarımıza teşekkür ediyor, araştırmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

Benzer Haberler
Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Canlı Yayında
Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Canlı Yayında
Özgür Özel, Bursa’da tutuklu bulunan Bozbey’i bir araya geldi
Özgür Özel, Bursa’da tutuklu bulunan Bozbey’i bir araya geldi
İYİ Parti Bursa’dan ekonomiye ‘Özel’ eleştiri
İYİ Parti Bursa’dan ekonomiye ‘Özel’ eleştiri
Bursa Nilüfer’de geleceğin başkanları idarede
Bursa Nilüfer’de geleceğin başkanları idarede
Mersin’de sosyal katkı ağı büyüyor
Mersin’de sosyal katkı ağı büyüyor
Kayseri Kocasinan Belediyesi çocuklara emanet!
Kayseri Kocasinan Belediyesi çocuklara emanet!
Afyonspor Taraftar Platformu
Afyonsporluyuz

afyonsporluyuz.com, Afyonkarahisar sporunun nabzını tutan, özellikle Afyonspor ile ilgili en güncel haberleri, maç sonuçlarını, puan durumlarını, transfer gelişmelerini ve özel analizleri okuyucularına sunan spor haber sitesidir. Afyonspor başta olmak üzere yerel ve ulusal spor dünyasındaki tüm gelişmeleri tarafsız, hızlı ve doğru şekilde takip edebilirsiniz.

2018 © Tüm hakları saklıdır. Afyonsporluyuz - Taraftar Platformu
sohbet